גביית חובות מלקוחות

גביית חובות מלקוחות היא אחד הדברים השגרתיים שעסק צריך לעשות. מערכת גבייה יעילה מסייעת לניהול התקין של העסק ויציבותו הכלכלית. אך לצערנו במקרים רבים ישנן בעיות בגבייה; לפעמים זה בגלל חוסר יעילות של העסק ועבודה לא מסודרת, אך לפעמים זה בגלל בעיות הקשורות ללקוחות. ישנם מקרים בהם לקוחות אינם משלמים, אולי בעקבות משבר כלכלי או אולי בגלל מוסר תשלומים נמוך או מעשי הונאה.

כל עסק עשוי להתמודד עם בעיות של לקוחות שאינם משלמים את חובותיהם, ולכן תמיד יש צורך ב עורך דין חובות. לעתים יש לקוחות המתנהלים בצורה הוגנת, ולמרות הקשיים ניתן לדבר איתם ולהגיע להסדרי חוב. אך ישנם גם לקוחות המנסים להימנע מתשלום חובותיהם בכל דרך, ולכן יש צורך בהפעלת כלים משפטיים נגדם. 

במאמר זה נדבר על אחד ההיבטים השכיחים ביותר של גביית חובות מלקוחות, השאלה מה עושים עם צ‘ק חוזר?

גביית חובות מלקוחות

מה עושים עם צ‘ק חוזר

אנשים פרטיים אינם נוהגים להשתמש כיום בשייקים, אך זוהי שיטת תשלום שכיחה בעולם המסחר. ולכן עסקים רבים עשויים למצוא את עצמם עם שייקים שחזרו. כאשר ישנן המחאות חוזרות, הדבר הראשון שצריך לעשות זה להבין מהי הסיבה – כלומר מדוע הבנק לא כיבד את השייק. הסיבות יכולות להיות שונות, כמו למשל: אין מספיק מזומנים בחשבון לכיסוי השייק, או שהתקבלה הוראת ביטול מטעם כותב השייק. אך אולי מדובר אך ורק בעניין טכני כמו תקלה ברישום על השייק. 

שיק הוא אחד מאמצעי התשלום הנפוץ ביותר והמקובל בעולם המסחר. באמצעות שייקים, ניתן לפרוס את החוב לתשלומים או לדחותו לתאריך מוסכם שיקבע מראש בין הצדדים. שייק יכול לחזור ממספר סיבות שונות כאשר הנפוצות ביניהן הן: אין כיסוי מספיק או התקבלה הוראת ביטול על ידי בעל השיק. אך כמובן יתכנו גם מקרים של בהם הבנק לא כיבד את השייק בעקבות איזו טעות טכנית בכתיבת השייק. 

מה עושים עם צ‘ק חוזר? אחת האפשרויות היא פנייה להוצאה לפועל. במקרה של שייק שחזר אין צורך בפסק דין – ניתן לפנות אל ההוצאה לפועל באמצעות מילוי טופס 205 (טופס בקשה לביצוע שטרות והמחאות) וההוצאה לפועל תחל את תהליך הגבייה. 

אפשרות אחרת היא לנסות לפנות לחייב ולנסות להגיע איתו להסדר, לעתים זהו פתרון מעשי ומשתלם יותר. זה יכול לחסוך לשני הצדדים הוצאות משפטיות יקרות ובזבוז זמן; אך הליך זה בדרך כלל מתאים יותר למקרים בהם ישנן מחלוקות על עצם התשלום. 

בכל אחד מהמקרים אתם זקוקים לליווי משפטי. למרות שלכאורה ההליך לגביית שייק שחזר בעזרת ההוצאה לפועל נראה פשוט, בפועל ההתנהלות של ההוצאה לפועל היא די פסיבית, ויש צורך בעורך דין אשר יפעיל לחץ ויקדם את התיק. 

מה עושים עם צ'ק חוזר
מה עושים עם צ'ק חוזר

הגשת בקשה לביצוע שטרות והמחאות 

לצורך הגשת הבקשה יש למלא טופס בקשה לביצוע שטרות והמחאות (טופס 205). ניתן להגיש את הבקשה בכל אחת מלשכות ההוצאה לפועל. יש לצרף לבקשה:

  1. את השטר המקורי ועותק של שני צדדיו. 
  2. פרטי חשבון הבנק של הזוכה.
  3. במידה והזוכה מיוצג על ידי עורך דין הוצאה לפועל, יש לצרף ייפוי כוח ואת פרטי חשבון הבנק של עורך הדין. 
  4. פרטיו של החייב (שם, כתובת, מספר ת.ז ושם האב).
  • אם החייב הוא רשות מקומית, עירייה, מועצה מקומית או מועצה אזורית – יש לצרף אישור על שם החייב כפי שהוא מופיע ברשימת היישובים של משרד הפנים. 
  • אם החייב הוא אגודה שיתופית יש להשתמש בסמל האגודה השיתופית כפי שהיא מופיעה אצל רשם האגודות השיתופיות. 
  • אם החייב הוא עמותה רשומה יש להשתמש במספר והסמל של העמותה כפי שהיא מופיעה אצל רשם העמותות. 
  • אם החייב הוא חברה יש לציין את שם החברה ומספר ח.פ. כפי שרשום בדוח רשם החברות. 

יש לבצע ביול של ההמחאה בהתאם לגובה השטר (ניתן לבדוק במזכירות ההוצאה לפועל). כמו כן יש לשלם את האגרה בסך 60 ש“ח. את הבקשה ניתן להגיש רק לאחר שחלף המועד לפירעון השייק. 

לאחר הגשת הבקשה, מנהל לשכת ההוצאה לפועל יוציא לחייב אזהרה לתשלום החוב תוך 30 יום. במהלך התקופה החייב יכול להגיש בקשה לצו תשלום או להתייצב לחקירת יכולת, או להגיש התנגדות לביצוע השטר / טענת פרעתי. 

בחלוף התקופה, במידה והחייב לא נקט בשום פעולה ניתן להתחיל בהליכי גבייה הכוללים הגבלות על החייב ועיקולים. 

גביית חובות מלקוחות

על העסק תמיד להיות ערני בכל הנוגע לסגירת חובות הלקוחות וסימנים המעלים חשד כי צפויה להיות בעיה בתשלומים. ישנן דרכים שונות על מנת לבצע בדיקות רקע לגבי הלקוחות שלכם; כך תוכלו לדעת אם יש להם היסטוריה של הליכי פשיטת רגל ובעיות אשראי שונות. וכמו כן תמיד חייבים להיות ערניים לגבי הלקוחות שלכם, כל שינוי בדפוסי ההזמנות יכול להיות סימן לאיזו מצוקה אצל הלקוח. אך למרות כל המאמצים להימנע, תמיד יהיו מקרים של מחיקת חוב אבוד. 

חשוב מאוד להיעזר ב עורך דין לגביית חובות על מנת לשמור על גב העסק ולמקסם את תהליכי הגבייה. 

מחיקת חוב אבוד

במידה ולא קיבלתם את התשלום, עליכם לבצע הליך של מחיקת חוב אבוד. המטרה של הליך זה היא להימנע מתשלום המסים על החשבונית שהוצאתם (ולא קיבלתם תשלום בעבורה). זהו המינימום שניתן לעשות במידה ולא הצלחתם לגבות את החוב. 

אם יש לכם שאלות נוספות תוכלו ליצור איתנו קשר באמצעות הפורום בפייסבוק.

מחיקת חוב אבוד
מחיקת חוב אבוד

גביית חובות מלקוחות

מה עושים עם צ'ק חוזר

מחיקת חוב אבוד

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. נמשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון (פשיטת רגל). ובתחום דיני משפחה וירושה. למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים. המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
נקלעתם לחובות?
הפחתת עד 90% מהחוב.
שכר הטרחה מבוסס הצלחה.
תשלום רק לאחר מחיקת החוב!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם להתאמת פתרון בול בשבילך!

כסף שלך, פתרון שלנו
גביית חובות ללא סיכון!
חייבים לך כסף?
עם עו"ד אפרים קוליו, אתה לא לוקח סיכונים
אנחנו נגבה את הכסף שלך
על בסיס הצלחה בלבד!
טיפול מהיר ויעיל בגביית חובות, כולל שיקים חוזרים, חובות בהוצאה לפועל, פסקי דין ועוד.

הבטח את הכסף שלך – צור קשר עכשיו תן לנו לטפל בכל השאר!

דילוג לתוכן