תצהיר הסתבכות חדלות פירעון הוא אחד מהמסמכים אותם יש להגיש במסגרת בקשות לפשיטת רגל על פי תקנות חוק חדלות פירעון. הוא מצטרף לשורה ארוכה של מסמכים אותם יש לצרף. לתצהיר זה ישנה משמעות רבה וחייב לערוך אותו בתשומת לב רבה ובעזרתו של עורך דין מומחה לחדלות פירעון.
תקנות חוק חדלות פירעון
הליך חדלות פירעון הוא הליך אשר נועד לסייע לחייבים לשקם את חייהם הכלכליים. תקנות חוק חדלות פירעון (חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי) מגדירות במדויק את ההליך. מדובר בנושא מורכב, אך בין מטרותיו העיקריות נמצא שיקום חייו הכלכליים של החייב ומקסום הגבייה.
במסגרת ההליך נקבע לחייב צו תשלומים חודשי וגם מתבצע כינוס נכסים. החייב זוכה להגנה מכל הליכי הגבייה שהופעלו נגדו, אך מצד שני חלות עליו מספר הגבלות. למשל במהלך ההליך הוא יירשם כלקוח מוגבל בבנק וגם יוטל צו עיכוב יציאה מהארץ. בסופו של דבר, אם עמד בכל התנאים הוא צפוי לקבל הפטר חובות על יתרת החוב שאין ביכולתו לשלם.
בפועל הדברים הרבה יותר מורכבים וחשוב להבין היטב את התהליך על יתרונותיו וחסרונותיו. אל תמהרו להגיש בקשת חדלות פירעון לפני שהתייעצתם עם עורכי דין במרכז.
בקשות לפשיטת רגל
לא תמיד החייב הוא זה המגיש את הבקשה. גם נושים יכולים לפנות לבית המשפט ולבקש להכריז על חייב כפושט רגל. ואם ישנו עניין ציבורי בפתיחת ההליך אפילו היועץ המשפטי לממשלה עשוי לבקש זאת. תקנות חוק חדלות פירעון מפרטות בדיוק את הסמכויות בתחום. ישנם מקרים המתנהלים על ידי לשכת ההוצאה לפועל, בית משפט השלום או בית המשפט המחוזי במקרה של תאגידים.
כאשר מדובר על בקשת יחיד בסכום נמוך, עד 149,559.43 ש"ח (נכון לשנת 2023), ניתן להגיש את הבקשה לרשם ההוצאה לפועל. כאשר מדובר בסכום הגבוה מזה, הבקשה תוגש אל הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
במקרה ונושה רוצה להגיש את הבקשה, עליו להגיש אותה לבית המשפט (בית משפט השלום באזור מגוריו של החייב). את הבקשה ניתן להגיש כאשר החוב הוא מעל 74,779.8 ש"ח (נכון ל-2023) או לפחות 9,970.64 ש“ח כאשר מדובר בחוב המלווה בפסק דין של בית הדין לעבודה.
הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה, מילוי טופס הבקשה, הגשת מסמכים רלוונטיים, ייפוי כוח לעורך דין וכמובן תצהיר הסתבכות חדלות פירעון.
המסמכים הדרושים:
מסמכים אישיים – צילום ת.ז. מסמכי גירושין. פרטי ת.ז. של ילדים ובני זוג. מידע אודות השכלה וכו‘.
פרטים על עיסוק והכנסות – המסמכים המעידים על הכנסותיו של החייב, בן זוג וילדים הגרים עמו. למשל תלושי שכר, טופס 106, דוחות מביטוח לאומי, פירוט על הכנסות שאינן מעיסוק, דוחות מע“מ ומס הכנסה לעצמאיים וכו‘.
פרטים על הוצאות – מסמכים המפרטים את כל ההוצאות, כמו למשל שכר הדירה, המשכנתה, צהרונים, תשלומי החזר חובות, מזונות וכו.
חובות – פירוט החובות וההתחייבויות הכספיות, תיקי הוצאה לפועל, מסמכי שעבוד, פסקי דין וכו‘.
תביעות והליכי גביה שהיחיד מנהל או מנהלים נגדו – יש לציין גם הליכי חדלות פירעון בשבע השנים שקדמו להגשת הבקשה. תדפיס עדכני של כל תיקי ההוצאה לפועל. העתקי פרוטקול של חקירת יכולות שנערכו, תביעות שהגיש החייב וכו‘.
פירוט נכסים – יש לפרט ולהציג את המסמכים לגבי כל הנכסים, גם בארץ וגם בחו“ל. הסכמי מכר, הסכמי מתנה, זכויות בתאגיד, ניירות ערך, בעלות על רכב, חשבונות בנק וכו‘.
בנוסף יש לצרף את תצהיר ההתסבכות, כתב ויתור על סודיות והתחייבות לעמוד בהוראות הדין לאחר שיינתן הצו.
תצהיר הסתבכות חדלות פירעון
ולבסוף יש צורך לצרף תצהיר הסתבכות חדלות פירעון ל בקשות לפשיטת רגל. חשוב מאוד להיעזר בעורכי דין במרכז לצורך הכנסת התצהיר. התצהיר חייב לספק את כל המידע ולהיות מדויק ונכון. כמו כן יש לגבות את כל הנאמר במסכים הרלוונטיים. לתצהיר זה ישנו משקל רב בקבלת ההחלטה.
התצהיר צריך להיות חתום על ידי החייב ומאומת על ידי עורך דין.
עורכי דין במרכז
בקשות לפשיטת רגל הן עניין מורכב, בין אם אנו מדברים על בקשת חדלות פירעון ליחיד או מקרה של תאגידים. בכל אחד מהמקרים ישנן נושאים מורכבים שצריך לתת להם תשומת לב. יש להליך יתרונות, אך יש לו גם מחיר. חשוב תמיד להתייעץ עם עורך דין מומחה לחדלות פירעון על מנת לבדוק את התנאים והאם ההליך מתאים עבורכם. לא בכל מקרה פתיחה בהליך חדלות פירעון היא הפתרון המועדף.
עורך הדין גם ילווה אתכם בהגשת הבקשה וילחם עבורכם על מנת להשיג את התנאים הטובים ביותר.
זקוקים לעזרה בהגשת בקשות לפשיטת רגל – פנו למשרדינו, עורך דין אפרים קוליו ישמח לעזור ולהעניק סיוע משפטי. למשרדינו ניסיון רב בכל תחומי המשפט האזרחי והמסחרי. אנו מטפלים בתביעות חוב, הסדרי חובות לבנקים, הליכי חדלות פירעון וכל מה שקשור לגביית חובות והוצאה לפועל.