חדלות פירעון חברה

חדלות פירעון חברה מתנהלת על פי חוק חדלות פירעון החדש. בעבר חדלות פרעון חברה התנהלה על פי פקודת החברות וחוק החברות, אך החוק החדש החליף את הדין הישן והביא איתו שינויים.

החוק מגדיר את המטרות, והן: 

  1. להביא ככל האפשר לשיקומו הכלכלי של התאגיד.
  2. להשיא את שיעור החוב שייפרע לנושים.

פירוק חברה חדלת פירעון הוא אינו דבר מובן מאליו. כפי שראיתם המטרה הראשונה של החוק היא להביא לשיקום כלכלי. במידה וזה לא סביר ולא מעשי, יתבצע פירוק של החברה. 

לצורך כניסה להליך חדלות פירעון של תאגיד, יש להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון. זוהי יכולה להיות יוזמה של החברה אשר הגיעה למסקנה שהיא במצב של חדלות פרעון, וזו יכולה להיות יוזמה של נושים ואפילו היועץ המשפטי לממשלה. 

במידה ונקלעתם למצב המחייב הכרזה על פשיטת רגל, פנו אל עורך דין חדלות פירעון. רוב עורכי הדין מתעסקים בחדלות פירעון של יחיד, לכן חשוב לבחור בעורך דין המנוסה בפשיטות רגל של חברות. 

פירוק חברה חדלת פירעון

חדלות פירעון חברה

נושה יכול ליזום את ההליך כאשר מתקיימים התנאים הבאים:

  1. התאגיד נמצא בחדלות פירעון.
  2. סכום החובות גבוה מהסכום המינימלי הקבוע בחוק (83,313.65 ש“ח נכון לשנת 2024). הערה: במקרה של פסק דין מבית הדין לעבודה, הסכום המינמילי הוא 11,108.48 ש“ח.
  3. הבקשה למתן צו לפתיחת הליכים המתבססת על חזקת חדלות פירעון.

בעת הגשת הבקשה על הנושא לפרט לגבי הליכי הגבייה שנקט, ומדוע הם אינם מספיקים לצורך גביית החוב. כמו כן עליו למסור הודעה בכתב הדורשת להסדיר את החוב בתוך 30 יום, או שיפתח בהליכי חדלות פירעון.

ישנם מקרים בהם הנושה יכול להגיש את הבקשה גם כאשר לא הגיע מועד פרעון החוב, מקרה שכזה יכול להתקיים בנסיבות הבאות:

  • כאשר התאגיד מבצע פעולות הונאה. 
  • כאשר התאגיד מבריח נכסים.
  • כאשר מועד הפירעון העתידי הוא בטווח זמן של 6 חודשים, וידוע כי התאגיד לא יוכל לפרוע את החוב בתקופה זו.

למרות כי לא הנושה הוא זה שיקבע, עדיין יש משקל לדעתו לגבי עתיד החברה – האם תעבור שיקום או האם תפורק. לכן הוא מתבקש לרשום את העדפותיו. הוא גם מוזמן להציע תכנית שיקום.

חדלות פרעון חברה

חדלות פרעון חברה

ניתן לחלק את התהליך לשני שלבים:

  1. הגשת בקשה לפתית ההליך.
  2. החלטת בית המשפט.

בקשת לפתיחת הליך חדלות פירעון חברה

את הבקשה יש להגיש באמצעות עו“ד פשיטת רגל אל בית המשפט המחוזי. במקביל יש להגיש העתק של הבקשה אל הממונה על חדלות פירעון.

באחריותו של הממונה על חדלות פירעון לפרסם את ההודעה באתר הפרסומים של משרד המשפטים. ובאחריותו של התאגיד להציג את הבקשה לצדדים בהליך.

אלו הרואים את עצמם כנפגעים מההליך יכולים להגיש התנגדות בתוך 14 יום ממועד הפרסום. בית המשפט יקיים דיון וישקול את ההתנגדויות.

החלטת בית המשפט 

בית המשפט יקשיב לצדדים ויקבל את ההחלטה האם לדחות את הבקשה והאם לאשר. במידה ובית המשפט מאשר את הבקשה, עליו להחליט האם הולכים למסלול של שיקום כלכלי או פירוק חברה חדלת פירעון. 

בשביל שיקום כלכלי יש לבחון את ההיתכנות של המהלך והאופן שזה יפגע בנושים. לא תמיד יש לבית המשפט את המידע בנקודת זמן זו, ולכן הוא יכול להחליט על הפעלה זמנית למשך 30 יום על מנת שהנאמן יכין את חוות דעתו. 

 פירוק חברה חדלת פירעון

במידה ובית המשפט החליט על פירוק חברה חדלת פירעון, יתחיל תהליך הפירוק בניהולו של הנאמן שמונה על ידי בית המשפט. 

תפקידו של הנאמן הוא לממש את נכסיו של התאגיד ולחלק בין הנושים עד לפירוקו של התאגיד. אחד התפקידים של הנאמן הוא לקבל את תביעות החוב של הנושים.  על הנושים להגיש תביעת חוב תוך 6 חודשים.

יתכן גם כי הנאמן יקבל סמכות להפעיל את התאגיד בתקופת הפירוק, במידה וזה יסייע להגדיל את פרעון החוב. 

בעת תהליך פירוק יוקפאו כל ההליכים המשפטיים נגד התאגיד (הליכי גבייה). 

ההליך מסתיים כאשר הושלמה התכנית וכל כספי קופת הנשייה חולקו לנושים. הנאמן צריך להגיש לבית המשפט את הבקשה, ובית המשפט יורה על סגירת ההליך (או המשכו אם מצא לנכון).

חדלות פירעון חברה

חדלות פרעון חברה

חדלות פירעון חברה היא עניין מורכב המערב אינטרסים וגורמים שונים. הכרזה על חדלות פירעון יכולה להביא לשיקום כלכלי או לפירוק החברה, ובשני המקרים ישנו צורך בעורך דין בעל ניסיון המאפשר לנהל את ההליך ביעילות. 

עורך דין אפרים קוליו מנוסה בהליכי חדלות פרעון חברה, כמו גם פשיטת רגל של חייב יחיד. משרדינו שולט היטב בכל הליכי חדלות פירעון, ויש לנו את היכולת להעניק לכל אחד פתרון בהתאמה אישית.

בנוסף אנו מטפלים בסוגיות רבות של הוצאה לפועל, הסדרי חובות, הסרת הגבלות, ביטול הגבלות בהוצאה לפועל, הסרת הגבלות בחשבון בנק ועוד. 

עורך דין הוצאה לפועל מומלץ – עקבו אחרינו גם בפייסבוק.

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. נמשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון (פשיטת רגל). ובתחום דיני משפחה וירושה. למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים. המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
נקלעתם לחובות?
הפחתת עד 90% מהחוב.
שכר הטרחה מבוסס הצלחה.
תשלום רק לאחר מחיקת החוב!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם להתאמת פתרון בול בשבילך!

כסף שלך, פתרון שלנו
גביית חובות ללא סיכון!
חייבים לך כסף?
עם עו"ד אפרים קוליו, אתה לא לוקח סיכונים
אנחנו נגבה את הכסף שלך
על בסיס הצלחה בלבד!
טיפול מהיר ויעיל בגביית חובות, כולל שיקים חוזרים, חובות בהוצאה לפועל, פסקי דין ועוד.

הבטח את הכסף שלך – צור קשר עכשיו תן לנו לטפל בכל השאר!

דילוג לתוכן