פשיטת רגל לפי החוק החדש

פשיטת רגל לפי החוק החדש מכונה היום הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק החדש הוא למעשה כבר לא כל כך חדש, הוא נכנס לתוקפו ב 15 בספטמבר 2019. הוא מכונה על ידי רבים החוק החדש מכיוון שהוא מחליף את כל החקיקה הישנה. זהו חוק ארוך במיוחד הנותן מענה עדכני לבעיות שעורר החוק הישן ומביא איתו שינויים מבניים בכל הליכי פשיטת הרגל. החוק גם מביא איתו שינוי תפיסתי, זאת רואים כבר בשם החוק. הוא יוצר איזון בין הצרכים של הנושים לבין הצורך לשקם את חייו הכלכליים של החייב. 

פשיטת רגל לפי החוק החדש יכולה לתת מענה למי שהסתבך בחובות כבדים בתום לב, וסכום הכנסותיו ונכסיו אינו מאפשר לכסות את החובות. זהו הליך הכולל עצירת הליכי גבייה, צו תשלומים, כינוס נכסים והגבלות שונות המוטלות על החייב. בסופו של התהליך יכולה להתבצע מחיקת חובות (הפטר חובות) – כלומרבית המשפט ימחק את יתרת החובות שלא ניתן לגבות. אל תטעו לחשוב שהחוק מאפשר דרך קלה להתחמקות מחובות ובתי המשפט אינם רואים בעין יפה ניסיונות לניצול לרעה של החוק. כמו כן החוק אינו מתאים לכל מקרה ולכל סוג של חוב; חובות מזונות וחובות שהן תוצאה של ענישה אינם ברי הפטר. 

בטרם פותחים בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מוטב להתייעץ עם עורך דין חובות על מנת לבדוק האם זהו ההליך המתאים. עורך הדין יבחן את נסיבות המקרה והוא יכול להציע לכם גם אפשרויות פעולה אחרות כמו הליך איחוד תיקים, ניהול משא ומתן מול הנושים או בקשה לקביעת צו תשלומים. 

החוק החדש מציע שני מסלולים להליך חדלות פירעון ליחיד – הליך עבור חובות בסכום נמוך (עד 150,000 ש“ח) והליך עבור חובות בסכום גבוה. הליך פשיטת רגל עבור חובות בסכום נמוך מתנהל מול ההוצאה לפועל, והליך עבור חובות בסכום גבוה מתנהל מול כונס הנכסים הרשמי. 

הגבלות על החייב

לאחר קבלת הבקשה נעצרים הליכי הגבייה, דבר המאפשר לכם קצת אוויר לנשימה בעוד הממונה בוחן בצורה מעמיקה את נסיבות היווצרות החוב, את היכולות הכלכליות שלכם ואת היקף החובות. אך בעת הליך חדלות פירעון יוטלו עליכם גם מגבלות שונות:

  • צו איסור יציאה מהארץ.
  • הגבלה על החזקה של דרכון.
  • לקוח מוגבל בבנק.
  • הגבלה על שימוש בכרטיסי אשראי.
  • הגבלה על הקמה או השתתפות בתאגיד. 

פשיטת רגל לפי החוק החדש

שלבי ההליך – הסבר כללי

להלן הסבר כללי על פשיטת רגל לפי החוק החדש. על מנת לפשט את העניינים פישטנו את ההסבר ולא הבאנו אותו במלואו. אין לראות בו תחליף לייעוץ משפטי פרטני. 

ההליך כולל  3 שלבים: פתיחת ההליך, תקופת הביניים ותקופת השיקום הכלכלי. 

פתיחת ההליך – שלב זה מתחיל בעת הגשת הבקשה ונמשך עד למתן הצו לפתיחת הליכים. זהו השלב שבו נבחנת הבקשה וכל המסמכים. במידה והממונה על חדלות פירעון מקבל את הבקשה יינתן הצו לפתיחת הליכים ויתחיל השלב הבא. 

תקופת הביניים – הצו לפתיחת הליכים מתחיל את תקופת הביניים הנמשכת 11 חודשים. בתקופה זו תוטל על החייב חובת תשלום חודשי, הגשת דוחות חודשים על הכנסות והוצאות ומגבלות שונות אשר נועדו למנוע את בריחתו של החייב ולמנוע את התנפחות החובות. על החייב לעמוד בכל התנאים ולשתף פעולה עם הממונה לכל אורך הדרך, אי התקיימות של תנאים אלו עלולה להביא לביטול ההליך. 

במהלך ששת החודשים הראשונים של תקופת הביניים הנאמן יקבל את תביעות החוב מהנושים וירכז את כל החובות. הוא יבדוק את כל נסיבות היווצרות החובות ואת יכולותיו הכלכליות של החייב. לקראת סוף תקופת הביניים הממונה יגבש תכנית לשיקום כלכלי של החייב. בית המשפט יבחן את התכנית, את תום הלב של החייב ואת שיתוף הפעולה עם הנאמן ויחליט האם לתת צו לשיקום כלכלי ואת תנאיו. 

תקופת השיקום הכלכלי – לאחר מתן הצו לשיקום כלכלי, ועד לסיום הליך חדלות הפירעון. זו תקופה הנמשכת 3 שנים. בתקופה זו על החייב להמשיך לשלם בהתאם לתנאים שנקבעו בצו לשיקום כלכלי. הכספים יופקדו בקופת הנשייה. במקביל הנאמן יבצע הליך כינוס נכסים לטובת קופת הנשייה. בתום התקופה הנאמן יחלק את הכספים לנושים, בהתאם לעקרונות וסדרי החלוקה הקבועים בחוק. במידה ולא עדיין ישנה יתרת חוב, בית המשפט יכול להחליט על הפטר חובות. לאחר מתן הפטר, לא ניתן לתבוע את החובות והחייב חופשי להתחיל מחדש את חייו הכלכליים. 

פשיטת רגל לפי החוק החדש 

פשיטת רגל לפי החוק החדש יכולה להיות גלגל ההצלה עבור חייבים שאינם יכולים לפרוע את חובם. זהו תהליך קשה ומורכב ויש לעשות אותו באמצעות עורך דין פשיטת רגל. הגשת הבקשה כוללת טפסים רבים, תצהיר המפרט את אופן היווצרות החוב (תצהיר הסתבכות) והצהרה בה החייב מתחייב לשתף פעולה בהליך. סיוע משפטי יגדיל את הסיכויים כי בקשתכם תתקבל ויסייע לנהל אותה בצורה יעילה יותר. 

בטרם פותחים בהליך אנו מזמינים אתכם לפנות לייעוץ במשרדינו. במשרד עורכי דין אפרים קוליו תוכלו לקבל את כל העזרה המקצועית. למשרדינו ניסיון עשיר בתחומי המשפט האזרחי. אנו מטפלים בתביעות כספיות, החזרי חובות וחדלות פירעון, תוך כדי דגש על פתרונות יצירתיים.

בגוגל מפות תוכלו למצוא הוראות הגעה למשרדינו.

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. נמשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון (פשיטת רגל). ובתחום דיני משפחה וירושה. למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים. המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
נקלעתם לחובות?
הפחתת עד 90% מהחוב.
שכר הטרחה מבוסס הצלחה.
תשלום רק לאחר מחיקת החוב!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם להתאמת פתרון בול בשבילך!

כסף שלך, פתרון שלנו
גביית חובות ללא סיכון!
חייבים לך כסף?
עם עו"ד אפרים קוליו, אתה לא לוקח סיכונים
אנחנו נגבה את הכסף שלך
על בסיס הצלחה בלבד!
טיפול מהיר ויעיל בגביית חובות, כולל שיקים חוזרים, חובות בהוצאה לפועל, פסקי דין ועוד.

הבטח את הכסף שלך – צור קשר עכשיו תן לנו לטפל בכל השאר!

דילוג לתוכן