חוק חדלות פרעון

חוק חדלות פרעון הוא החוק המגדיר הליכי חדלות פירעון ליחיד, כמו גם הליכי חדלות פירעון לתאגיד. החוק מגדיר מטרות, תנאים, הליכים, גופים ורשויות, וכל מה שקשור להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי. למעשה גם ההגדרה של חדל פירעון נובעת מתוך החוק.

אם הינך נמצא בחובות ולא יודע כיצד לצאת מהמצב הזה, סביר להניח כי הגעת לכאן כי אתה חושב / שוקל פשיטת רגל. אתה לא היחיד שמחפש בגוגל מידע או חדלות פירעון ויקיפדיה. אנו מבינים את המצוקה שלך. בהחלט ישנו מידע רב באינטרנט, ולמעשה החוק המלא נמצא באינטרנט; אך בפועל בשביל לקבל את ההחלטות הנכונות, חשוב להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון.

חדלות פירעון ויקיפדיה

חדל פירעון

כבר בתחילתו של החוק ניתן למצוא את ההגדרה של חדל פירעון:

חדלות פירעון היא מצב כלכלי שבו חייב אינו יכול לשלם את חובותיו במועדם, בין אם מועד פירעונם הגיע ובין אם לאו, או שהתחייבויות החייב, לרבות התחייבויות עתידיות ומותנות שלו, עולות על שווי נכסיו.

ההגדרה מתייחסת גם לאדם וגם לחברה. שימו לב שיש להבדיל בין משבר מזומנים, לבין חדלות פירעון. אנו יכולים לראות מקרים בהן לחברות, ואף אנשים פרטיים ישנו חוסר במזומנים; דבר המונע מהם לעמוד בתשלומים שונים. זוהי  עלולה להיות תחילתה של הסתבכות כלכלית, ויש להיות זהירים. אך כל עוד עומדים לרשותם נכסים בעלי ערך, זוהי אינה חדלות פירעון.

חדלות פירעון ויקיפדיה

אתר ויקיפדיה הוא אתר נהדר ויש בו הרבה מידע, למרות שלפעמים כדאי להיות ספקניים לגבי המידע. לגבי הנושא של חדלות פירעון ויקיפדיה, ישנו מידע רב על החוק. מידע הכולל את ההיסטוריה של תהליך החקיקה, ובעיקר הסבר כללי על הפרקים השונים בחוק.

המידע המופיע שם בהקשר של חוק חדלות פרעון הוא אולי מידע מעניין, אך בפועל אין בו עזרה של ממש עבור מי שנמצא בחובות. אתם צריכים פתרונות, ורוצים לדעת כיצד החוק הזה יכול לעזור לכם לצאת מהחובות. מידע היסטורי או רשימת חברי הכנסת שהצביעו בעד או נגד החוק, היא לא מה שאתם צריכים.

יש לכם שאלות רבות, כמו למשל שאלות לגבי הגנת דירת מגורים בחדלות פירעון או מה קורה עם חוב מזונות בחדלות פירעון. את זה לא תמצאו באתר ויקיפדיה.

חדל פרעון

חוק חדלות פרעון

ניתן למצוא את החוק המלא באינטרנט, וזה מעולה עבור עורכי דין או סטודנטים למשפטים. אבל עבור האדם המתמודד עם חובות, השפה המשפטית לא תספק תשובות. הפתרון הנכון יהיה פנייה אל עורך דין פשיטת רגל. עורך הדין ידע לשאול את השאלות הנכונות, ובהתאם לכך להעניק ייעוץ אישי.

אבל אנו מאמינים כי קצת רקע אף פעם לא יזיק, וכדאי להבין גם את מטרות החוק. זה יעזור לכם להבין הרבה מההיגיון הפנימי שמאחורי ההליכים השונים, והשיקולים שמפעילה ההוצאה לפועל או בית המשפט.

שמו המלא של החוק הוא חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע“ח-2018. זהו חוק ארוך במיוחד, אשר נועד להסדיר את כל מה שקשור לפשיטת רגל בישראל, ולהחליף חקיקה ישנה. החוק נכנס לתוקפו ב 15 בספטמבר 2019.

התפיסה הכללית של החוק היא תפיסה סוציאלית, והחוק מנסה למצוא את האיזון בין האינטרס של החייב, הנושים לבין כלל הציבור. ובהתאם לכך מטרות החוק הן:

  1. שיקום כלכלי של החייב – הכוונה להכניס אותו למסלול שיקום שמשרת את האינטרס של הנושים, את האינטרס האישי של החייב ואת האינטרס של כלל הציבור. זכרו כי ההליך מתייחס גם לחדלות פירעון של חברה, ושיקום כלכלי של חברה מסייע לציבור בזכות שימור מקומות עבודה.
  2. גביית החוב – זכרו כי כי הנושים הם תמיד אלו הנפגעים מהליכי חדלות פירעון, הם צפויים לקבל חלק קטן מהחוב ובחלוף זמן. החוק מנסה למקסם את גביית החוב, ולתקן בעיות שהיו בחקיקה הישנה.
  3. המטרה השלישית היא הגברת היציבות והוודאות של הדין, במסגרת חקיקה אחת עדכנית התואמת לצרכים המודרניים. וזאת תוך כדי קיצור הליכים והכנסת יעילות (צמצום הנטל הבירוקרטי).

כפי שכבר אמרנו, החוק מתייחס גם ליחיד וגם לתאגיד, וקובע את ההליכים עבור כל אחד מהם. לגבי חברות ישנו הבדל מהותי, והוא התוצאות האפשרויות בסיומו של ההליך. בעוד אדם יחיד הולך במסלול של שיקום כלכלי, פשיטת רגל של חברה יכולה להסתיים באחד מן השניים: שיקום כלכלי או מימוש נכסיה החברה וחיסול פעילותה.

חוק חדלות פרעון

עורך דין חדלות פירעון

במידה והינך נמצא בחובות ושוקל להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון, עו“ד פשיטת רגל אפרים קוליו הוא התחנה הראשונה. כאן נוכל לנתח את המצב, ולבחון את היקפי החובות ואופי החובות, ולבחון האם זהו ההליך הנכון.

השאיפה היא תמיד לקבל הפטר חובות, אך יש לא תמיד מספרים לכם כי לא כל סוגי החובות מאפשרים לקבל הפטר.  למשל חוב מזונות עשוי להיות דבר בעייתי, כמו גם חובות שמקורם בענישה. לכן יש לעשות בחינה מעמיקה של הנסיבות לפני שמגישים את הבקשה.

וחשוב לזכור כי ישנן גם אפשרויות אחרות.

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו מעניק ייצוג וליווי משפטי במגוון נושאי חדלות פירעון, הסדרי חובות והוצאה לפועל, כמו גם דיור ציבורי. במסגרת השירותים אנו מטפלים בפשטית רגל חייב יחיד, פשיטת רגל חברה, הסדר חובות לבנקים, הסרת עיקולים בהוצאה לפועל, ביטול הגבלה בבנק ועוד.

מוזמנים לביקור במשרדינו!

חוק חדלות פרעון |  חדל פרעון |  חדלות פירעון ויקיפדיה

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. נמשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון (פשיטת רגל). ובתחום דיני משפחה וירושה. למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים. המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
נקלעתם לחובות?
הפחתת עד 90% מהחוב.
שכר הטרחה מבוסס הצלחה.
תשלום רק לאחר מחיקת החוב!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם להתאמת פתרון בול בשבילך!

כסף שלך, פתרון שלנו
גביית חובות ללא סיכון!
חייבים לך כסף?
עם עו"ד אפרים קוליו, אתה לא לוקח סיכונים
אנחנו נגבה את הכסף שלך
על בסיס הצלחה בלבד!
טיפול מהיר ויעיל בגביית חובות, כולל שיקים חוזרים, חובות בהוצאה לפועל, פסקי דין ועוד.

הבטח את הכסף שלך – צור קשר עכשיו תן לנו לטפל בכל השאר!

דילוג לתוכן