עורך דין פשיטת רגל תל אביב עומד לשירותכם באחד הרגעים הקשים של החיים, הרגע שבו אדם (או עסק) מבינים כי אינם יכולים לעמוד בתשלומי החובות.
על פי ההגדרה, חדלות פירעון היא מצב בו אדם אינו מסוגל לעמוד בהוצאותיו ובחובותיו, כאשר סך הוצאותיו (וכמובן נכסיו) גדול משמעותית מסך הכנסותיו (ונכסיו). אם הנושים רודפים אחריכם והחובות רק הולכים וגדלים, יתכן שעבורכם זהו האור בקצה המנהרה. זהו לא פתרון קל, ולא תמיד האידאלי, אך ישנם מקרים בהם זהו ההליך המתבקש.
זהו לא רק מצב מורכב מבחינה משפטית ,זהו גם משבר הגובה מחיר אישי כבד. פשיטת רגל עורך דין יעניק לכם את כל הליווי המשפטי במצבים אלו, ויסייע לכם לצאת מהחובות.
עורך דין פשיטת רגל תל אביב
פשיטת רגל או חדלות פירעון ? בהזדמנות זו נרצה לעשות סדר בין המושגים. בעבר היה קיים הליך פשיטת רגל, אך המחוקקים הבינו כי מדובר בהליך מיושן שיש בו בעייתיות גדולה. ולכן התגבש חוק חדש, הידוע בתור חוק חדלות פירעון החדש. החוק נכנס לתוקפו בספטמבר 2019, והוא מחליף את פקודת פשיטת הרגל המיושנת. הוא מביא איתו שינויים פרוצדורליים, מנהלתיים ותפיסתיים המשפיעים על ההליך.
החוק החדש פותח שני מסלולים עבור ההליך. האחד הוא הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל, עבור חובות בסכום נמוך. והשני, עבור חובות בסכום גבוה, מתנה מול הממונה על חדלות פירעון.
הליך חדלות פירעון – עיקרי ההליך
על מנת להבין את ההליך, נפרק אותו ל 3 שלבים:
הגשת בקשה לפתיחת הליכים – קודם כל יש לפנות אל עורך פשיטת רגל תל אביב, אמנם לא חובה אבל מומלץ מאוד. יש להכין את הבקשה ומדובר בהרבה יותר ממילוי טופס, יש לאסוף מסמכים רבים. ואולי עוד בטרם הגשת הבקשה יש לבחון האם זהו אכן המסלול המתאים. כל טעות או מחסור במסמכים יגרום לעיכוב מיותר, ואף דחיית הבקשה.
תחילת תקופת הביניים – במידה והתקבלה הבקשה יוקפאו הליכי הגבייה ויינתן צו תשלומים חודשי. בתקופה זו הממונה על התיק יחקור את כל נסיבות התפתחות החוב ויכולותיו הכלכליות של החייב. מדובר בבדיקה מעמיקה ועל החייב לשתף פעולה באופן מלא. בתקופה זו הנושים מגישים תביעות חוב, שגם הן נתונות לבדיקת הממונה. עליו לאשר אילו תביעות חוב יכללו בהליך חדלות הפירעון. הממונה על התיק, לאור ממצאי הבדיקות, צריך לגבש תכנית שיקום כלכלי. בתקופה זו חלות גם מגבלות שונות על החייב.
קבלת צו שיקום כלכלי – בתום תקופת הביניים ניתן צו שיקום כלכלי, במסגרתו החייב ימשיך לשלם את התשלומים החודשיים ויתבצע כינוס נכסים. בסוף התקופה, לאחר שמיצו את מאמצי הגבייה, החייב יקבל צו הפטר. המשמעות של צו הפטר היא מחיקת יתרת החובות. בשלב זה החייב יכול להתחיל מחדש את חייו הכלכלים ולא ניתן לתבוע את החובות שנמחקו. כמובן שלא כל חוב הוא בר הפטר.
ניסינו לפשט את התהליך ככל האפשר, אך בפועל קיימות דקויות משפטיות רבות, ולכל מקרה של פשיטת רגל ישנם מאפיינים משלו. למשל יש לבחון האם החובות נוצרו בתום לב, סוג החובות ועוד. ישנן גם סוגיות שונות הקשורות לזכויות של בני זוג ועוד. פשיטת רגל עורך דין הוא דבר מתבקש, רק הוא יכול להעניק ייעוץ אישי בהתאם לנסיבות המקרה.
חדלות פירעון בהוצאה לפועל
על פי החוק החדש, הליכי חדלות פירעון יכולים להתנהל מול 3 גופים:
- חדלות פירעון בהוצאה לפועל – חובות בסכום הנמוך מ 153,152.17 ש“ח מתנהלים מול ההוצאה לפועל. שימו לב כי הסכום מתעדכן מידי שנה, אלו הם נתוני 2023.
- הממונה על חדלות פירעון במשרד המשפטים – מולו מתנהלים הליכי חדלות פירעון עבור חובות בסכום גבוה, כלומר סכום שהוא מעל 153,152.17 ש“ח.
- בית המשפט המחוזי – ללא תלות בסכום החובות, הליכי חדלות פירעון של תאגיד מתנהלים מול בית המשפט המחוזי.
לצורך הגשת הבקשה יש לעמוד בתנאי הסף. ניתן להגיש אותה גם אם לא נפתחו תיקי הוצאה לפועל בגין אותם החובות. למרות שאין חובה להיעזר בשירותיו של עורך דין חדלות פירעון, בפועל פשיטת רגל עורך דין הוא הצעד המתבקש. הוא יכול לייעל את ההליך ולהבטיח כי האינטרסים שלכם ישמרו.
תנאי הסף הם : מרכז חייו במועד הגשת הבקשה או בששת החודשים שקדמו לה, בישראל או במועד הגשת הבקשה יש לו נכסים בישראל או שהוא
מנהל עסקים בישראל.
טיפ – בעת הגשת בקשה לפתיחת הליכים ישנה ציפייה להקפאת הליכי הגבייה, אך בפועל הם אינם מתבטלים בעת הגשת הבקשה אלא רק כאשר ניתן צו לפתיחת הליכים. מסיבה זו כדאי לפנות אל עו“ד הוצאה לפועל על מנת להגיש בקשה להקפאת הליכים.
הגשת הבקשה כרוכה בתשלום אגרה, חלק ראשון בסך 900 שקל משולם טרם הגשת הבקשה, ויתרת האגרה בסך 500 ש“ח תשולם מתוך כספי קופת הנשייה. גם סכומים אלו מתעדכנים מידי שנה.
פשיטת רגל עורך דין
לא אחת מגיעים למשרדינו אנשים במצב נואש. אנשים שנקלעו לחובות בתום לב ונופלים לייאוש. הנושים פותחים תיקי הוצאה לפועל, ומגבלות ועיקולים מוטלים על החייבים. החיים שלהם הופכים להיות בלתי אפשריים. אך התמונה אינה משתנה, אין ביכולתם לשלם את החובות והליכי ההוצאה לפועל רק מקשים עוד יותר.
במקרים אלו יתכן כי הצעד הנכון הוא פתיחת הליכי חדלות פירעון. אך חשוב לבחון היטב את המקרה ולראות שזהו הצעד האופטימלי. ישנן אפשריות שונות ליציאה מחובות, ולכן כדאי להתייעץ עם עורך דין הסדרי חובות. למידע נוסף אתם מוזמנים לעקוב אחר פורום הוצאה לפועל בפייסבוק.
משרד עורכי דין אפרים קוליו עומד לשירותכם במבחר תחומים משפטיים – דיני משפחה, עורך דין דיור ציבורי, הסדרי חובות ועוד.כו