חדלות פירעון החוק החדש (חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי) הוא החוק התקף לגבי כל הסוגיות של פשיטת רגל בישראל, והוא מחליף חקיקה ישנה. זהו חוק ארוך ומקיף שמתייחס גם למקרים של פשיטת רגל יחיד וגם פשיטת רגל של חברה בע“מ. ההליכים והתוצאה הסופית יכולים להיות שונים, אך החוק הוא אותו חוק.
אלו אשר נקלעו לחובות כבדים, באופן טבעי מתעניינים בחוק חדלות פירעון, ושוקלים הגשת בקשה לפתיחת הליכים. יתכן כי זהו ההליך אשר יסייע לך להתמודד עם החובות ולצאת לדרך חדשה בחיים. אך לא תמיד זהו הפתרון הטוב ביותר, וכדאי להבין היטב כיצד מתקיים ההליך ומהן ההשלכות האישיות במקרה שלך. וגם להבין מה זה אומר חדלות פירעון הגבלות.
ומסיבות אלו, אין תחליף לייעוץ אישי, תוכלו לעשות זאת באמצעות עורך דין הוצאה לפועל וחובות כספיים אפרים קוליו.
חדלות פירעון החוק החדש
חדלות פירעון החוק החדש הוא כבר לא כל כך חדש. החוק נכנס לתוקפו באמצע חודש ספטמבר 2019. חוק זה נועד לתת מענה לכשלים בחקיקה הישנה, וליצור חוק אחד המשדרג את ההליך המשפטי ומכניס יעילות למערכת. בין מטרותיו של של החוק ישנה השאיפה לשנות את הגישה כלפי החייבים, ולשים את הדגש על שיקומם הכלכלי. וזאת לצד כלים חדשים אשר נועדו למקסם את הגבייה.
לא הכל יפה ומושלם, ותמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון. אך בכל זאת ניתן להצביע על כמה שינויים תפיסתיים ופרוצדורליים שהם יתרונות של החוק החדש:
- ההליך מהיר יותר – לא רק שההליך מוגבל בזמן, הוכנסו בו שינויים שונים שהופכים אותו ליעיל יותר. למשל עבור חובות בסכום נמוך ניתן להגיש בקשה לחדלות פירעון בהוצאה לפועל עבור פשיטת רגל יחיד.
- שיקום כלכלי – זהו לא רק הליך שנועד לגבות חובות, זהו הליך בעל ערך סוציאלי. יש כאן הבנה של המחוקק כי אנשים עשויים להיקלע לחובות בתום לב, ויש לסייע להם.
- הסדר נושים – החוק גם מאפשר להגיע להסדרי נושים. כלומר אפשרות לחייב והנושים להגיע להסדר ללא ההליך המשפטי. יש לכך יתרונות לשני הצדדים, ולכן ניתן להגיע להסכמות על בסיס אינטרסים משותפים. החוק אפילו מאפשר חלון זמן שבו נעצרים הליכי הגבייה, על מנת לנסות להגיע להסדר.
- מקסום גביית החוב – החוק מציע דרכים יעילות יותר לגבות את החובות, ומנסה למקסם את יכולת גביית החוב.
פשיטת רגל יחיד
חוק חדלות פירעון מתייחס לשני מקרים, המקרה של פשיטת רגל יחיד והמקרה של חדלות פירעון חברה בע“מ. אמנם בשני המקרים מדובר במצב של חדלות פירעון, או הליך אשר נועד להציל מחדלות פירעון. אך מדובר בשני מצבים שונים, הן מבחינת האופן שבו הם מתנהלים והן מבחינת התוצאות.
כאשר אנו מדברים על פשיטת רגל של יחיד, ישנו רק מסלול אחד והוא שיקום כלכלי של החייב. אך כאשר מדובר בחברה בע“מ, למעשה ישנם שני מסלולים: המסלול הראשון הוא הליך שיקום והבראה של החברה, במידה והדבר אפשרי. יש סיבות טובות מדוע לשקם חברה, בסופו של דבר היא מספקת מקומות עבודה.
אך לא תמיד הדבר אפשרי ולכן ישנו גם מסלול של חיסול פעילות החברה וכינוס כל נכסיה לטובת החזר החובות לנושים.
בין אם זו חדלות פירעון ליחיד או של חברה, תמיד יש צורך בעזרתם של עורכי דין חדלות פירעון השולטים היטב בחקיקה ובכל ההליכים, ויכולים לסייע לעבור את ההליך בשלום.
חדלות פירעון הגבלות
אמנם הליך חדלות פירעון הוא הזדמנות לצאת מחובות כבדים ולהתחיל מחדש, אך יש לזכור כי זהו תהליך ארוך ובמהלכו מוטלות הגבלות על החייב. ההגבלות נכנסות לתוקפן מייד עם קבלת צו לפתיחת הליכים וישארו עד לסוף ההליך.
מטרת ההגבלות היא למנוע מהחובות לגדול, החוק אינו רוצה שהחייב יצבור עוד חובות ולכן מגביל אותו מאוד.
ההגבלות אשר נכנסות לתוקף הן:
- צו עיכוב יציאה מהארץ – החייב לא יוכל לצאת מגבולות ישראל. במקרה וישנה סיבה מוצדקת, כמו למשל נסיעת עבודה או הליך רפואי, יש להגיש בקשה לביטול צו עיכוב מהארץ. בכפוף לתנאים, ובמתן הערבויות הנדרשות, ניתן לקבל אישור לנסיעה.
- הגבלה על החזקה או קבלה של דרכון או תעודת מעבר – בדיוק מאותן הסיבות של למנוע מהחייב לצאת מהארץ ולהסתובב בעולם.
- רישום כלקוח מוגבל מיוחד – המשמעות של זה היא שהלקוח לא יוכל למשוך שייקים הדבר גם ישפיע על דירוג האשראי של הלקוח.
- איסור על שימוש בכרטיסי אשראי או שום סוג של כרטיס חיוב.
- הגבלה על מעורבות בהקמה של תאגיד.
במקרים מסוימים ניתן להסיר מגבלה, באופן מלא או חלקי. אך לצורך כך תצטרכו להגיש בקשה באמצעות עורך דין חדלות פירעון.
אם יש לכם שאלות לגבי הליך חדלות פירעון, זקוקים לעזרה בהתמודדות עם חובות או כל הליך בהוצאה לפועל- עו“ד הוצלפ אפרים קוליו עומד לשירותכם. משרדנו מטפל במגוון סוגיות לרבות מחיקת חובות לבנק הפועלים, הסדר חוב לבנק, הגשת תביעת חוב לביטוח לאומי ועוד.
אתם מוזמנים לעקוב אחר עמוד הפייסבוק שלנו