רבים שואלים אותנו לגבי הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים. הרציונל מאחורי השאלה משלב את השאיפה לסגור את החוב, תוך כדי הימנעות מההליך הקשה של חדלות פירעון – הליך שיש בו הגבלות רבות לאורך זמן, וגם פגיעה עתידית בדירוג האשראי.
אז במאמר זה נסקור אפשרויות שונות להסדרי חובות שאינן במסגרת הליכי חדלות פירעון, ונדבר על סעיף 321 לחוק חדלות פירעון המדבר על הסדר נושים.
מידע זה הוא לצורך ידע כללי, אך חשוב לקבל ייעוץ משפטי פרטני. כל חייב נמצא תחת נסיבות שונות, עורך דין הסדרי חובות יודע לבחון את מצבו ולהציע לו פתרון אישי. ואתם מוזמנים לעשות זאת במשרדו של עורך הדין אפרים קוליו.
אפשרויות להסדרי חובות
בואו נתחיל מהקטן אל הגדול. האפשרות הבסיסית ביותר היא לבקש צו תשלומים, ולמען האמת זהו הליך די פשוט. אם קיבלתם דרישה לתשלום חוב תוך 30 יום, ויש לכם קושי לעמוד בתשלום – ניתן לבקש צו תשלומים.
יש לפנות אל ההוצאה לפועל ולבקש שיקבע עבורכם צו תשלומים, כך תוכלו לשלם את החוב בקלות.
צו תשלומים מתאים לחובות בודדים וקטנים, אך כאשר מדובר בריבוי חובות, ניתן לנסות להגיע להסדר של איחוד תיקים בהוצאה לפועל. הסדר זה מאחד את כל התיקים, ומעניק לכם צו תשלומים יחיד לפני תנאים שאתם יכולים לעמוד בהם. אך גם איחוד תיקים הוא כלי מוגבל, ואינו מתאים לכל סכום של חובות.
אלו הן שתי האפשרויות הבסיסיות ביותר של הסדרת החוב ללא הליך חדלות פירעון. אך מה עושה מי שבאמת נמצא תחת חובות כבדים ונסיבות קשות, ואינו יכול למצוא את הפתרון באמצעות הכלים הללו?
הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים
כאשר מדברים על הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים, בדרך כלל הכוונה היא להסדר נושים.
זהו הסדר המבוסס על משא ומתן מול הנושים. על החייב לנהל משא ומתן מול הנושים להם הוא חייב כסף, ולהגיע איתם להסדר. כמובן שיש לעשות זאת עם עו“ד להסדרי חובות על מנת לנהל את המשא ומתן ולגבש את ההסכם המשפטי.
ההסדר יקבע את התנאים לפיהם החייב ישלם לנושים. כל הסדר נושים נתפר בהתאמה אישית לנסיבות המקרה, אך הוא צפוי לכלול תשלום ראשוני, פריסה לתשלומים ואף מחיקת חובות ללא חדלות פירעון.
מחיקת החובות, וכל תנאי ההסדר הם תוצאה של ההסכמות בין החייב לבין הנושים. כל צד עושה את שיקוליו, והנושים יעדיפו לצמצם את הנזק. במקרים רבים הם מבינים כי הליך חדלות פירעון יעניק להם רק נתח קטן מהחוב, וגם זה ורק בסיום ההליך. ומסיבה זו הם נכונים יותר להתגמש.
סעיף 321 לחוק חדלות פירעון
סעיף 321 לחוק חדלות פרעון מאפשר לחייב להגיע להסדר עם הנושים. כאשר הרעיון המרכזי הוא לעשות זאת לפני ההליכים המשפטיים (לפני תחילתו של הליך חדלות פירעון). למעשה גם אם קיבלתם צו לפתיחת הליכים והתהליך נמצא בעיצומו, בכל רגע נתון ניתן לנסות להגיע להסדר.
רבים שואלים על מחיקת חובות ללא פשיטת רגל, ובכן לפי סעיף 321 לחוק חדלות פירעון הדבר אפשרי (בהתאם לסיכומים שיושגו מול הנושים).
במקרה של חדלות פירעון לחייב יחיד, על החייב להגיש את ההסדר לאישור בעלי העניין (כלומר הנושים). חשוב לעשות זאת בעזרתו של עורך דין חובות. מדובר בהצעה מפורטת, וחשוב להדגיש בה את התועלת שתהיה לנושים. כמו כן יש להציג את המסמכים הרלוונטיים, מסמכים המוכיחים את יכולותיו הכלכליות. כלומר חשוב שהנשים יתנו אמון ביכולת של החייב והמחויבות שלו.
אין צורך שכלל הנושים יאשרו את החוב, מספיק שאלו המחזיקים בשלושת רבעי החוב יקבלו את ההסדר. ההצעה זקוקה לאישור בית המשפט, ולמעשה בית משפט יכול לאשר הסדר חוב גם כאשר אינו זוכה לרוב הדרוש בקרב הנושים.
בית המשפט עשוי גם למנות מנהל הסדר שלו כמה סמכויות חשובות. ראשית כל הוא מכריע בסוגיות של זכויות ההצבעה של הנושים. ושנית הוא מבצע את הפעולות לצורך אישור ההסדר ויישומו בפועל.
עורך דין לענייני חובות
עו“ד חובות אפרים קוליו עומד לשירותכם בכל הנוגע להסדרת חובות. הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים הוא בדרך כלל פתרון מועדף, ולכן אנו עושים מאמצים על מנת לגבש הסכמות ולהגיע להסדרים המונעים מהחייב את הצורך להיכנס להליך חדלות פירעון.
למשרדינו מגוון תחומי עיסוק, לרבות ביטול עיקולים בהוצאה לפועל, הסכם רכישה מול עמידר, רכישת דירה בדיור הציבורי ועוד.
עורך דין הוצאה לפועל , עקבו אחרינו גם בפייסבוק.
הסדר חוב שלא במסגרת צו לפתיחת הליכים | סעיף 321 לחוק חדלות פירעון