דייר ממשיך

דייר ממשיך הוא אחת הסוגיות שעולות כאשר עוסקים בנושאים הקשורים ל דיור ציבורי. רבות מהפניות ל עורך דין עמידר נובעות מסוגיות הקשורות לנושא זה. נושא הדיור הציבורי בישראל מוסדר באמצעות שני חוקים – חוק הדיור הציבורי (זכויות רכישה), התשנ“ט 1998 וחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, התשנ“ח 1998. חוקים אלו, בשילוב תקנות משרד השיכון מסדירים את נושא הזכויות ומגדירים מהו דייר ממשיך. 

דיור ציבורי 

הדיור הציבורי בישראל נועד לתת פתרון לאוכלוסיות חלשות, בעלות קשיים כלכליים. תנאי הזכאות נקבעו באמצעות חקיקה ותקנות משרד השיכון. הזכאים יכולים ליהנות מדירות המושכרות בעלות נמוכה המחושבת בהתאם להכנסתם. בישראל יש כיום כלמעלה מ 70 אלף דירות בדיור ציבורי המנוהלות על ידי חברות שיכון כגון עמידר, עמיגור, שקמונה ואחרות. ארגונים ופעילים חברתיים טוענים למחסור חמור בדיור ציבורי בישראל, והראייה לכך היא זמן ההמתנה הממושך עד לקבלת דירה.

דייר ממשיך

חוק הדיור הציבורי דייר ממשיך

על פי חוק הדיור הציבורי דייר ממשיך מוגדר כך: 

בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופוסו, ובלבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות סמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי;

סעיף 3 חוק זכויות הדייר ב דיור ציבורי קובע מי יכול להיות דייר ממשיך:

.            (א)          נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, לא יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, והוא יפנה את הדירה הציבורית בתוך תשעה חודשים מהמועד שבו נמסרה לו הודעה מאת משרד הבינוי והשיכון, בדבר אי-זכאותו לדירה ציבורית לפי הכללים.

(ב)          הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על דייר ממשיך שמוקנית לו זכות לדירה ציבורית לפי הכללים, ויראו אותו כמי שבא בנעלי הזכאי לכל דבר ועניין; ואולם היתה לדייר ממשיך כאמור זכות לדירה ציבורית בשטח אחר מהדירה הציבורית שבה התגורר הזכאי – יפנה את הדירה הציבורית שבה התגורר, לדירה הציבורית שהוקצתה לו לפי הכללים.

סעיף א‘ קובע כי על הדייר הממשיך לפנות את הדירה תוך 9 חודשים ממועד מסירת ההודעה על הצורך בפינוי הדירה. סעיף ב‘ מדבר על המקרים בהם דייר ממשיך עומד בקריטריונים של זכאות לדיור ציבורי.  הקריטריונים לזכאות קובעים גם את שטח הדירה, לכן יתכן כי גם במידה והוא זכאי לדיור ציבורי, עדיין יידרש לעבור לדירה אחרת התואמת לזכאותו 

חוק הדיור הציבורי דייר ממשיך

דייר ממשיך זכאות

השאלה היא מי זכאי להיות דייר ממשיך? התנאי הראשון הוא לקיים את תנאי הקרבה המוגדרים בחוק. בהזדמנות זו נציין כי הגדרת בני הזוג תקפה גם לידועים בציבור. 

התנאי השני הוא שהדייר שהיה זכאי לדיור ציבורי התגורר בדירה לפחות 5 שנים לפני שנפטר או עבר למוסד סיעודי. 

אלו הם שני התנאים הבסיסיים, אך בנוסף צריך להתקיים אחד מהתנאים הבאים:

  1. קרוב המשפחה עונה על תנאי הזכאות, התגורר עם הזכאי בדירה 3 שנים לפחות בסמוך למועד שבו הזכאי נפטר או עבר למוסד סיעודי. 
  2. ב- 01.08.2009 קרוב המשפחה התגורר בדירה יחד עם הדייר הזכאי, והוא התגורר עמו בדירה לפחות 4 שנים רצופות בטרם הדייר הזכאי נפטר או עבר למוסד סיעודי. ספירת ארבעת השנים יכולה גם לעבור את התאריך המוגדר. שימו לב כי בהתקיים תנאי זה, תתאפשר זכאות גם ללא עמידה בתנאי הזכאות לדיור ציבורי. 
  3. עד ליום 01.08.2009 קרוב המשפחה התגורר בדירה לפחות 4 שנים רצופות – עם הדייר הזכאי, או כדייר ממשיך. גם בהתקיים תנאי זה, תתאפשר זכאות גם ללא עמידה בתנאי הזכאות לדיור ציבורי. 

על מנת לקבל הכרה כ דייר ממשיך יש להגיש בקשה אל הועדה המחוזית בחברה המאכלסת. 

דיור ציבורי

ומה לגבי רכישת הדירה

חוק הדיור הציבורי דייר ממשיך מתייחס בסעיף 4 לנושא רכישת הדירה. על  פי החוק הדייר הממשיך רשאי לרכוש את הדירה. על המבקש לגור במשך 3 שנים לפני פטירת הדייר בדיור הציבורי, זאת בשונה מדרישת ארבעת השנים לצורך ההכרעה האם הוא דייר ממשיך על פי חוק. 

הכרה כדייר ממשיך במקרה שבו הזכאי טען כי התגורר בגפו 

אמנם זהו אינו מצב תקין, אך היו מקרים רבים בהם אנשים הצהירו כי הם גרים בגפם למרות שבפועל זה לא היה נכון. הסיבה בדרך כלל היא לצורך הפחתת דמי השכירות. מקרים שכאלו הביאו למצבים בהם לאחר פטירת הזכאי החברה המשכנת לא הכירה בדייר הממשיך. מקרים שכאלו הגיעו לבית המשפט, כמו למשל בפסק דין 5416-08, שניתן על ידי בית משפט השלום באשקלון. במקרה זה החברה המשכנת, חברת עמיגור, סירבה להכיר בבנה של הזכאית שהלכה לעולמה כדייר ממשיך מכיוון שהאם הצהירה בזמנו כי היא מתגוררת בגפה. אך הנתבע הצליח להוכיח כי אכן התגורר בדירה ובית המשפט פסק לטובתו. 

בתי המשפט בוחנים כל מקרה לגופו ובמקרים חריגים מכירים באדם כדייר ממשיך למרות שהדייר הזכאי הצהיר כי הוא מתגורר בגפו. זוהי הזדמנות להזכיר כי תמיד חשוב להתייעץ קודם כל עם עורך דין עמידר.

עורך דין עמידר 

חוק הדיור הציבורי דייר ממשיך מעלה סוגיות משפטיות שונות. ישנם מקרים רבים בהם אנשים מקבלים מכתבי התרעה על פינוי או מקרים בהם אנשים נתקלים בקשיים במימוש הזכויות שלהם. במידה וגם אתם מתמודדים עם סוגיות הקשורות לנושא הדיור הציבורי, פנו ל עורך דין עמידר אשר יסייע לכם להילחם על זכויותיכם. עורך דין לדיור ציבורי יכול לסייע לכם.

אתם מוזמנים לפנות ל משרד עורכי דין אפרים קוליו.

עקבו אחרינו גם בפייסבוק.

עורך דין עמידר

 

דיור ציבורי

 

 

עורך דין הוצאה לפועל אפרים קוליו

עו"ד אפרים קוליו

המשרד מנוהל על ידי עורך דין – אפרים קוליו אשר סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות והינו בעל תואר שני במשפטים (LL.M), מאוניברסיטת בר אילן. נמשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי – מסחרי, תביעות כספיות, הסדרי חובות, הוצאה לפועל וחדלות פירעון (פשיטת רגל). ובתחום דיני משפחה וירושה. למשרד ניסיון רב במתן פתרונות יצירתיים בתחומים בהם הוא עוסק תוך תשומת לב לפרטים הקטנים. המשרד חרט על דגלו מתן שירות וטיפול אישי לכל לקוח, פרטי או עסקי, ללא פשרות ותוך עמידה עיקשת עד לתוצאה המיוחלת.

5/5
יצירת קשר

מאמרים

יצירת קשר
WhatsApp chat
נקלעתם לחובות?
הפחתת עד 90% מהחוב.
שכר הטרחה מבוסס הצלחה.
תשלום רק לאחר מחיקת החוב!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם להתאמת פתרון בול בשבילך!

דילוג לתוכן